مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در دهه های اخیر به دلیل جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت:در دهه های اخیر به دلیل جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ فریدون مومن افزود: در حال حاضر زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی صرف می کنیم و مصرف کنندگان به ویژه در مناطق شهری به طور فزاینده به سوپرمارکتها، فروشگاه های فست فود، غذا های خیابانی و رستوران های دور افتاده اعتماد میکنند.
وی ابراز داشت: ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش نرخ چاقی شده است که البته نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد نیز چاقی رواج یافته است.
مومن یادآور شد: چاقی و سایر اشکال سوء تغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا میکند که پیش بینی ها نشان می دهد که این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به یک نفر از دو نفر خواهد رسید اما خبر خوب این است که راه حل های مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد اما آنها نیاز به تعهد و اقدامات جهانی بیشتری دارند.
وی ادامه داد: رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی –عروقی، دیابت و برخی سرطان ها است. عادات غذایی ناسالم علاوه بر اینکه یک پنجم مرگ ها را در سراسر دنیا را رقم میزند مبلغی بالغ بر دو تریلیون دلار در سال نیز بودجه به بخش سلامت تحمیل می کند.
رژیم غذایی سالم چیست؟
مومن گفت: یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب میشود که با تامین غذای کافی ایمن مغزی و متنوع نیازهای تغذیهای افراد را تأمین کند و خطر ابتلا به بیماریها را در کاهش دهد این رژیم باید شامل میوه سبزی حبوبات آجیل دانهها غلات و سبوس و غذاهای کم چرب و با قند و نمک کم باشد که در حال حاضر برای بسیاری از افراد در دسترس با مقرون به صرفه بودن نیست
وی با بیان اینکه 24 مهرماه با عنوان سال روز جهانی غذا نامگذاری شده است، افزود: این روز به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته میشود، در این روز سازمانهای بینالمللی به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینهسازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست تلاش میکند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: روز جهانی غذا تلنگری برای بیداری پشتوانهای به خواب رفته و روز همدلی با گرسنگان است که از ابتدایی ترین حقوق زندگی یعنی غذا محرومند
وی با اشاره به اهم فعالیت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت گرامیداشت روز جهانی غذا خاطر نشان کرد:
1-برگزاری جلسات برنامهریزی و هماهنگی گرامیداشت روز جهانی غذا با پرسنل اداره غذا و دارو ،کارشناس آموزش و پرورش، کارشناس کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، مسئولین شبکه بهداشت استان، مدیران حراست معاونت غذا و دارو، بهزیستی، سازمان جهادکشاورزی، شهرداری و معاونت بهداشتی
2-انجام مکاتبات اداری با اداره کل آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، سازمان صنعت و معدن تجارت، شهرداری، استانداری، صدا و سیما و ریاست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
3- اجرای برنامه صبحانه سالم برای ۳۷۰ دانش آموز مدرسه ابتدایی شهید پرهزگار مادوان به همراه آموزش تغذیه سالم و اهداء لوازم تحریر
4-اجرای برنامه صبحانه سالم برای ۴۵۰ دانش آموز مدرسه ابتدایی کوثر شهر دیشموک به همراه آموزش و اهداء لوازم تحریر به عنوان هدیه
5- هماهنگی با آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد برای بازدید ۵۰۰ دانش آموز مقطع ابتدایی از غرفه های نمایشگاه به همراه آموزش تغذیه صحیح توسط مربی کانون پرورشی و فکری و اهدای جوایز در مسابقه نقاشی و ارسال اطلاعیه فراخوان مسابقه نقاشی انشا کاریکاتور روزنامه دیواری و مقاله نویسی از طریق اداره کل آموزش و پرورش استان برای تمام دانش آموزان مقاطع ابتدایی متوسطه اول و متوسطه دوم در کل استان با موضوع تغذیه سالم و اهدای جوایز ویژه به برندگان
6-چاپ و توزیع پوسترهای آموزشی و بنرهای روز جهانی غذا برای تمام شهرستان های استان و
7- آموزش تغذیه صحیح توسط کارشناسان تغذیه در مراسم در مدارس شهرستان بویراحمد و برگزاری همایش پیاده روی ویژه پرسنل دانشگاه علوم پزشکی به مناسبت گرامیداشت روز غذا را از مهمترین اقدامات انجام شده در این هفته توسط معاونت غذا و دارو استان عنوان کرد.